Kære Læser

Velkommen til min blog.

Alt aktivitet er fra 1. januar 2017 flyttet over på www.mtbakademiet.dk. Derfor vil du ikke finde nye opslag på denne side. Nye blog-opslag finder du på www.mtbakademiet.dk/blog-vlog.

Vi ses på mtbakademiet.dk :-)

Bedste hilsner
Mads Weidmemann


Målet med bloggen er at inspirere dig til at dygtiggøre dine mountainbikefærdigheder.
- Og måske du finder generel inspiration til livet.

Det skal nævnes, at alt skrevne er egne udtagelser og holdninger. De er ikke påvirket af eventuelle partnere eller lignende.

God læselyst & bedste hilsner
Mads Weidemann


5.03.2014

Ny GT-Racer


Den internationale MTB-scene er allerede helt oppe og køre over den nyudviklet GT Fury downhill cykel. Og nu er den sørme også kommet til DK :)

Lad mig kort sige; ENDELIG skete der noget revolutionerende!! Endelig...
Sikken cykel, sikken stabilitet og sikke håndværk!
GT bicycles er igen gået forrest. De har "vovet" pelsen, og lavet længden på rammen ca. 10 cm længere end andre konkurrerende mærker. 

Hvorfor en længere ramme? En længere ramme er lig med stabilitet. Stabilitet skal der om noget til, når man suser ned over bjerget med en snitfart på 60 km/t. Der kræver det i den grad at have vægten centreret over krankboksen og tyngdepunktet lavt. Ellers kan det gå ufattelig galt. 
Desuden har de tilføjet et styrings-link til bagsvingeren, der så aflaster den hårdt pressede bagdæmper under turen ned. Hvilket er positivt mærkbart fra sidste års model, som ikke havde linket.

Jeg stolt over min nye GT cykel, fra Davinci Cykler v/ Lennie Kristensen, og under alle en tur på dette vidunder. 

Ingen tvivl at vejen frem i downhill-sporten er en længere ramme og (næsten) ingen frempind. 
Om ti år vil vi se lignende indenfor "almindelig" MTB med lang ramme og kort frempind.

Sporten og cykelhandlerne skal først lige lære, at landevejscykling og MTB absolut ikke har noget tilfælles udover, at det naturligvis begge er kategoriseret under 'cykelsport'. Dvs., at man ikke kan bikefit'e en MTB på samme måde som en landevejscykel... NEJ, NEJ, NEJ, NEJ!! Lær' det SÅ!!

Så væk med de korte rammer og L A N G E frempinde og ind med korte frempinde og L A N G E rammer. Stabilitet og lavt tyngdepunkt er nøglen til sjov, sikker og udviklende mountainbikekørsel.

Hvis du vil lære mere om tekniktræning og korrekt indstilling af din MTB, så hold dig ikke tilbage med at sende mig en mail på info@madsweidemann.com


|Winterberg bikepark ved Kassel i Tyskland har arbejdet hårdt gennem vinteren med masser af nye spor til DH, AM og XC.
Klart turen værd på seks timer i bil fra Kbh. Der er udfordringer for alle typer niveauer og MTB'er. Desuden har de også bygget en ny og hurtig lift, som tager dig tilbage på toppen på kun 4 min. BUM!|