Kære Læser

Velkommen til min blog.

Alt aktivitet er fra 1. januar 2017 flyttet over på www.mtbakademiet.dk. Derfor vil du ikke finde nye opslag på denne side. Nye blog-opslag finder du på www.mtbakademiet.dk/blog-vlog.

Vi ses på mtbakademiet.dk :-)

Bedste hilsner
Mads Weidmemann


Målet med bloggen er at inspirere dig til at dygtiggøre dine mountainbikefærdigheder.
- Og måske du finder generel inspiration til livet.

Det skal nævnes, at alt skrevne er egne udtagelser og holdninger. De er ikke påvirket af eventuelle partnere eller lignende.

God læselyst & bedste hilsner
Mads Weidemann


1.08.2014

Lær at Hoppe... på Cyklen

Hvor højt og hvor langt kan du egentlig hoppe på dine ben?
Hvor højt og hvor langt kan du hoppe på cyklen? Og hvor sikker er du i din landing?

Hvad gør du når du skal lave et almindeligt hop med samlede ben - springe over en vandpyt, en snor, et væltet træ fra Bodils hånd??

" Vi skal igen tilbage til de gaver naturen glædeligt har foræret os mennesker "


Alle mennesker og levende dyr på planeten Jorden laver altid et afsæt for at lave et hop/et spring. Gør du det på din cykel??



Det simple hop
Du ranker ryggen, dine ben komprimerer, du pre-starter hoppet på hælene, ruller over fødderne og sætter af på tæerne - samtidig strækkes dine komprimeret ben ud, og energien sendes op gennem overkrop, hvor den ender ud gennem toppen af hovedet. Og BUM afsættes er fuldendt og du er allerede i luften!

Hvad gør du i luften med dine arme? Dem trækker du typisk kontoleret ind mod overkroppen.
Hvad gør du når du lander? Landingen sker for (næsten) alles vedkommede blødt og smertefrit, hvor dine stærke ben langsomt komprimerer samt din stærke og ranke overkrop kontrolleret sænker sig.

På cyklen er det fuldstændig modsat, når 8 ud af 10 hopper!
Mange af jer glemmer køreteknisk at lave afsæt, hop & landing, og fejlagtigt tror, at cyklen klarer det hele. Hvilket den naturligvis IKKE gør!

Når mange forsøger at lave et hop, dykker de fleste dykker ligeså lodret som et nedfalden dovendyr ;)
... Her kollapser 8 ud af 10 i landingen. Ikke så de vælter, men så cyklen straks ændre kurs og mand samt cykel er fuldstændig ude af control. Er du en af dem??


Mestre dit hop
Næste gang du cykler, og møder et hop. Læg da cyklen inden opkørslen, stil dig med samlede ben og lav et langt hop på flad jord.

Reflekter over afsættet: Hvor komprimeret er du? Hvor lav er din overkrop? Starter du afsættet på hælene, ruller over foden, og slipper med tæerne? Hvor meget energi skaber du i hofterne? Hvor meget bruger du mave-/coremusklerne? Hvor meget hiver du med armene? Hvor kigger du hen? Kigger du ned? Eller kigger du frem mod landingen? Mange spørgsmål...
- Spørg dig selv: HVAD GØR JEG??!!

Få en cykelkollega til at filme dig, og du filmer hende. (Nu når I er to, så kan I altid forsvare jer, hvis forbigående tror, I er udbryderer fra Andersvænge, når I står der på flad jord og hopper, thihi fniis ;)


Gør det nemt
Når du prøver på cyklen... Så glem det "store" hop du var kommet til, men glem IKKE teknikken du lige har øvet!

Start i lav fart med små hop på skovvejen, hvor afsættet sker fra hælene - dine dykkede hæle! Derfra forsøger du af få ligevægt i cykel og landing på begge hjul.

Når det er succesfuldt så går du videre til et lille og nemt hop - et hop du kender, og før har følt små-kedeligt... Men det gør du ikke til denne hop-læring, hvor det KUN er teknikken du holder fokus på
Kør hoppet 15-20 gange. Mærk selvtilliden stige og teknikken forbedres i takt med, at du for hver gang evaluerer dine hop.


Teknikken øves med lav hastighed
Det tager tid, timing, tålmodighed og selvtillid. Tro på det. Og du bliver en sand mester til at hoppe - og for Guds skyld HOLD FARTEN NEDE, ellers lærer du det aldrig! Farten er som regel din ven. MEN når du lærer nye teknikker, så er farten din FJENDE nummer et!!
... LAV FART, tak :) 

| Start med at hoppe få centimeter. Lær teknikken til hoppet før du sætter højde og længde på
Når teknikken er trænet til døde, så kan du præstere på alle de hop du ønsker |


Summa summarum:
1) Rank ryg & Hælene nede
2) Kig derhen hvor du vil lande
3) Hovedet over styret
4) Komprimer i overkroppen og sænk hælene inden opkørslen
5) Lav afsættet på opkørslen - træk dine dykkede hæle "op" mod dine balder og træk aktivt med dine arme styret mod brystet
6) Hold brystet over styret i luften
7) Land på begge hjul og markér din landing ved at sætte cyklen i jorden. Spænd op i ben, mave og arme ellers kollapser du. Det er DIG, der lander med cyklen, og ikke cyklen der lander med dig!



God fornøjelse :D


#trænaltidsammen #spothinanden #videofejlretjereskunstner #værikkebangeskovbundenerblød #læsindlæggetmindst10gangesådinunderbevidsthedhuskerdet #oureenduromoutainbikesommerkurser #ouremountainbikesommerkursus